søndag den 29. juni 2014

Rabarbermazariner



En af sommerens årlige begivenheder er den store kagedag i Frederiksberg Have. Konceptet er, at en flok kageglade mennesker dyster mod hinanden i al venskabelighed om dommerpanelets første, anden og tredjepræmie samt den prestigefyldte publikumspris. 


Det er fjerde år jeg deltager, og jeg har tidligere vundet såvel førstepræmie som publikumsprisen. Dog ikke i år, hvor jeg deltog med disse rabarbermazariner. Men pyt med det, for hele formålet med dagen er sådan set bare at spise så meget kage som overhoved muligt.


Rabarbermazariner

Ca. 30 stk.

Mørdej

  • 400 gr. hvedemel
  • 200 gr flormelis
  • 220 gr. koldt smør
  • 2 æg 
Smørret smuldres i mel og flormelis og dejen samles med æggene. Stilles på køl.

Mazarinmasse
  • 225 gr. marcipan
  • 225 gr. rørsukker
  • 150 gr. blødt smør
  • 3 æg
  • 60 gr. hvedemel
Marcipanen smuldres i rørsukker og blandingen røres jævn med det bløde smør. Dernæst tilsættes æggene under omrøring ét ad gangen og til sidste røres melet i. 


Rabarberkompot

  • 4 store stængler rabarber
  • 1 stang vanille
  • 4 spsk. sukker
Rabarberne renses og skæres i skiver. Vanillestangen flækkes og korn såvel som stang koges med sukkeret til væden er fordampet, og kompotten er som marmelade i konsistensen. Stangen tages op efter kogning, og kompotten køler af.

NB! Normalt ville jeg bruge mere sukker til den mængde rabarber, men da mazarinmassen er så sød, så må rabarberne godt være lidt syrlige.

Desuden flormelis og frugtfarve til glasur og pynt som fx frysetørrede bær eller krymmel.


Jeg har købt disse skønne briocheforme i Kunst og Køkkentøj, de måler 6 cm. i diameter. Dejen rulles ud til ca. 1 cm. tykkelse og trykkes ned i formen. Sørg for at dejen kommer helt ud i formen, så bliver kagerne finest.



Dernæst fyldte jeg først en teskefuld mazarinmasse i formen, dernæst en teskefuld rabarberkompot og til sidste lukkede jeg af med marzarinmasse igen.


Kagerne bages ved 175 grader i ca. 15 minutter. Prik i kagerne med en træpind. De er færdige, når der ikke kommer mazarinmasse med op, og mørdejen er lysebrun i kanten. 

Når de er kommet ud af ovnen, vendes de på hovedet på bagepladen, så de bliver flade på toppen, og når de er helt kolde, pyntes de med lyserød glasur og frysetørrede jordbær.





P.S. Andenpræmien gik i år fuldt fortjent til denne fantastiske Barbie-kage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med kommentarer. Altid dejligt at vide, at der er nogen på den anden side af skærmen.